Ernæringsfysiologi

Et sunt kosthold er helt essensielt for å leve et godt og langt liv. Et
optimalt kosthold gjennom hele livet er en av de største forebyggende tiltakene man kan gjøre for å unngå livsstilsykdommer som kreft, hjerte-og karsykdommer og diabetes senere i livet. I tillegg vil et sunt kosthold bidra til å unngå overvekt og fedme, noe som også vil være svært gunstig for å forebygge disse livsstilssykdommene.

En klinisk ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med å oppnå et best mulig kosthold avhengig av hvem du er, din livssituasjon, dine sykdommer og din alder. Klinisk ernæringsfysiolog er en beskyttet tittel og den høyeste utdanningen man kan ha innen ernæring i Norge. Derfor kan du være trygg på at en klinisk ernæringsfysiolog vil gi en kvalitetssikret kostholdsveiledning med individuelt tilpassede råd.

Hva en klinisk ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med:

  • Vektnedgang
  • Vektoppgang
  • Mage- og tarmplager (Irritabel tarm, forstoppelse, oppblåsthet)
  • Ernæring i forbindelse med prestasjon i idrett
  • Kosthold ved diabetes, hjerte- og karsykdommer, høyt kolesterol og høyt blodtrykk
  • Kosthold ved matallergier og intoleranser
  • Kvalitetssikring av ulike dietter som glutenfri kost, lavkarbo-kosthold og vegansk kosthold
  • Kartlegging av ditt kosthold og vurdering av inntak av energi og næringsstoffer
  • Kosthold for gravide og ammende
  • Kosthold for barn (kresenhet, for lavt matinntak, for høyt matinntak)

 

 

     

    Vår ernæringsfysiolog

    Gunhild Koksvik

    Gunhild Koksvik

    Ernæringsfysiolog i Sandvika