Hodepine

Hodepine kan skyldes mange forskjellige årsaker. De mest vanlige er dehydrering, lavt blodtrykk, lite oksygen og redusert blodsirkulasjon. Andre årsaker til hodepine kan være sammentrekninger i nakkemuskelaturen

 

Trykk i hodet bak øynene

Hvis man har trykk i hodet bak øynene og over pannen skyldes dette ofte at en muskel med navn trapezius har muskelknuter i seg. Dette gjør at nervene som går gjennom trapezius og opp til hodet får for lite blodsirkulasjon og for mye trykk som gjør at de gir noe som heter referert smerte opp til bak øynene og til pannen.

Trykk på siden av hodet

Har man mer trykk på siden av hodet, skyldes dette ofte en annen muskel som heter sternocleudiomastoideus, denne muskelen er festet fra kragebeinet og går opp til bak øret. Man kan også ha vondt i selve muskelen, men ofte er smerten som sagt, bare i hodet. 

Trykk på baksiden av hodet

Har man mye trykk på baksiden av hodet. Skyldes dette ofte at en av musklene som har senefestet her er noe kort som gjør at senefestet til muskelen på benet på baksiden av hodet får litt mye trykk.

Behandlinger

Det finnes mange behandlinger på slike hodepiner, det viktigste i starten er å lindre problemstillingen eller smerten, ved å behandle muskelen som gir hodepine.

Dette gjøres et par ganger, samtidig som man burde starte med å se på årsaken til at denne muskelen får problemer og skaper smerter så fort som mulig, slik at samme problem ikke skal skje en gang til.