Korsryggsmerter

Det er mange årsaker til korsryggsmerter. En av fellesbetegnelsene blir kalt lumbago. Lumbago blir betyr smerter i ryggen.

Vondt i korsryggen?

 

Årsaker

Hvorfor har man smerter i ryggen? Det er veldig mange årsaker til smerter i ryggen, ofte har det en sammenheng med at man har gjort en ting for mye, som for eksempel sitte, gå, stå eller ligge for lenge. Når man sitter for lenge kommer vekten på ryggen i istedenfor når man er oppreist og vekten i forhold til tyngdekraften går ned i beina. Dette er den største årsaken til korsryggsmerter.

Samtidig kan man da gradvis få for stor svai i korsryggen som gjør at ryggvirvlene helt nederst blir for klemt sammen som legger trykk på nervene som går langs ryggsøylen som igjen da kan gi smerter til og med ned i setemuskulaturen og til slutt ned i beina.

Gange

Andre årsaker til korsryggsmerter er at man beveger seg på en måte som gir smerte forskjellige steder i ryggen. Dette kan komme av at man går på en måte som ikke er optimal for korsryggen. Ved å ta en ganganalyse vil man kunne oppdage problemet og løse det kun ved å justere måten man beveger seg på.

Prolaps

Prolaps betyr at det blir klem mellom benstrukturen i ryggsøylen slik at nerverøttene som går ut fra ryggsøylen får klem på seg av vesken som er mellom benstrukturen i ryggen. Dette kan medføre at nerven til en viss grad mister sin funksjon og man får problemer ut i bena, hvis det er i nakken får man problemer ut i armene.

Det går ikke an å behandle bort en prolaps, men man kan gjøre behandling i form av justering, slik at trykket blir mindre på nerven ved å justere bekkenposisjonen og eller hodeposisjonen som gjør at prolapsen trekker seg tilbake raskest mulig og for å forebygge at dette skjer igjen.