Smerte av å gå eller løpe?

Har du smerter når du går og kun får behandling for smerten det å gå gir deg, så vil smerten alltid komme tilbake. Med eller uten behandling.

Nøkkelen er å se kroppen i ett, i bevegelse. Analysere og justere slik at man går uten å produsere smerte.

Gå teknikk er noe vi ikke tenker over på grunn av at vi har gjort det  lengre enn vi kan huske. Men for mange så må man forandre måten man går på for å bli kvitt en varig smerte. Dette kan gjelde i alle aldre. 

Med god veiledning og justering på tredemølle, deretter øver man på egenhånd. Litt etter litt blir hjernen vant til det nye bevegelse mønsteret. Med dette mener jeg at hjernen er tilpasningsdyktig. Ved å gå ”feil” over en lengre periode, så vil hjerne tro dette er det riktige bevegelse måten, selv om leddene dine lider av det. Da blir det etterhvert vanskelig å skjønne hvorfor man får vondt steder på kroppen.

For å justeres bevegelsen langsiktig, samt klare å gjøre det uten å tenke på det, så trenger du enkelt forklart: Styrke opp de områdene som er for svake og tøye ut de musklene som er for stramme for at kroppen skal bevege seg riktig.

Etter å ha lært hjerne” riktig” bevegelsesmønster og styrket og tøyd riktige muskler så er din gå teknikk forandret for alltid.

 Sliter man med motivasjon for å gjøre øvelser man får av forskjellige helsepersonell så er dette veldig grei løsning for deg. Du øver når du går, som du må gjøre uansett.

 

 Løpsanalyse:

Løpsanalysen er for de som får smerte av å jogge eller de som ønsker løpe enda raskere altså mer ergonomisk riktig.

Jogging er den mest brukte treningsformen i Norge. Veldig mange får vondt av å jogge, eller påfører seg uvitende varige skader som kommer frem senere i livet. Dette gjør at mange stopper å jogge eller fortsetter, og får slitasje i vektbærende ledd. Altså selvforskyldte skader om man skal sette det på spissen. Ved å gå spesifikt inn på ditt løpsmønster og justerer det kan disse skader og eller slitasjer unngås. Ved å også få styrkeøvelser i forhold til hva du trenger med tanke på måten du løper på, vil forebyggingen også være i gang. Altså et individuelt treningsprogram, for å forebygge smerte og styrke løpsmusklene dine.

 

Konkurranseløping:

Løpsteknikk blir dessverre nedprioritert i forhold til teknikk i andre idrettsgrener. Dette på grunn av mange mestrer løping i form av å komme seg fra a til b. I forhold til andre idretter som man må øve mye for å ikke for eksempel falle. Men det vil også si at de som faktisk bruker endel tid på selve teknikken løping vil kunne ha en mye raskere utvikling i prestasjon. Det har blitt en kultur på at den som løper raskest bare er på grunn av høyest oksygenopptak. God løptsteknikk kan bedre resultatene dine enormt. Man sparer kreften per steg ved å løpe ergonomisk riktig i forhold til hvem man er. Optimaliserer frasteget med riktig ankel, hofte og armbruk. Posisjon overkropp i forhold til din lengde og vekt. Hvor mange grader bøye hofter og knær tatt i betraktning hvordan underlag og terreng du løper i. Dette er justeringen som er essensielle for optimalt resultat. Derfor trengs en individuell analysering av løpsteknikk.

Videre er løpere veldig sårbare for belastningsskader. Ved å fokusere mer på teknikken vil man garantert unngå skader som måtte komme på veien bokstavelig talt.