Nakkesmerter på grunn av holdning

 Nakkesmerter

Smerter i nakken er en av de største årsakene til muskler og skjelettplager i Norge. Dette er ofte relatert til statisk arbeid, og forekommer ofte i en arbeidssituasjon der muskulaturen i nakken trekker seg sammen. Dette kan føre til en økt aktivisering og medfører symptomer på stivhet.

Det kan være hensiktsmessig å starte behandling tidlig, ettersom prognosen er bedre ved akutte plager enn ved langvarige kroniske smerter. Behandlingsforløpet vil kunne effektiviseres tidligere. Den akutte behandlingen av dette skjer på benk gjerne med triggerpunktbehandling gjennom massasje, dry needling og akupunktur. En kombinasjon av behandling og strukturert opptrening med fokus på total belastning, regulering vil kunne forebygge mot fremtidige plager som for eksempel nakkesmerter. Akutte smerter i nakken kan være et resultat av for lite restitusjon, søvn, stress eller en feilstilling. Vi kan bidra til å øke aktiviseringen i muskulaturen.

Nakkesmerter på grunn av holdning

Har man fått en litt foroverlent holdning så kan man få smerte i nakken. Dette kan være genetisk og eller i kombinasjon med foroverlent posisjoner som ved pc jobb. Smerte i nakken vil komme gradvis enten langs nakkevirvlene, eller på siden av nakken i musklene mot skulder, eller oppover mot hode. Alle disse symptomer kan også skape et trykk i hodet.

I denne sammenhengen skyldes det at hodet har fått en ny hvile posisjon som gjør at noen muskler blir strekt for mye og andre blir klemt sammen for mye. 

Behandlinger

Første prioritert er redusere smerte med behandling av smerte område. Dette kan gjøres ved dry needling, manuell triggerpunkt behandling, manipulajson og kinesiotape . Vider er målet holdning justering. Først behandle den muskelen som er for kort samtidig som man styrker den som er for lang. Så setter man opp et holdnings treningsprogram for å forebygge at smertene ikke kommer tilbake.

[jetpack-related-posts]