Nakkesmerter på grunn av holdning

Vondt i nakken?

Skriv om hvilke type behandler man kan gå til…

 

Nakkesmerter

Smerter i nakken er en av de største årsakene til muskler og skjelettplager i Norge. Dette er ofte relatert til statisk arbeid, og forekommer ofte i en arbeidssituasjon der muskulaturen i nakken trekker seg sammen. Dette kan føre til en økt aktivisering og medfører symptomer på stivhet.

Det kan være hensiktsmessig å starte behandling tidlig, ettersom prognosen er bedre ved akutte plager enn ved langvarige kroniske smerter. Behandlingsforløpet vil kunne effektiviseres tidligere. Den akutte behandlingen av dette skjer på benk gjerne med triggerpunktbehandling gjennom massasje, dry needling og akupunktur. En kombinasjon av behandling og strukturert opptrening med fokus på total belastning, regulering vil kunne forebygge mot fremtidige plager som for eksempel nakkesmerter. Akutte smerter i nakken kan være et resultat av for lite restitusjon, søvn, stress eller en feilstilling. Vi kan bidra til å øke aktiviseringen i muskulaturen.

Nakkesmerter på grunn av holdning

Har man fått en litt foroverlent holdning, dette kan være genetisk og eller i kombinasjon med foroverlente posisjoner, så kan man få gradvis stram nakke langs ryggsøylen, på siden av nakken og oppover som kan skape et trykk i hodet.

I denne sammenhengen skyldes det at hodet har fått en ny hvileposisjon som gjør at noen muskler blir strekt for mye og andre blir klemt sammen for mye. Dette kan gi utrolig store smerter i nakke og i hodet.

Behandlinger

Man må da først behandle den muskelen som er for kort samtidig som man styrker den som er for lang. For videre å justere holdningene og sette opp et treningsprogram som gjør at smertene ikke kommer tilbake.

Behandling av nakke kan gjøres med manipulasjon, muskelbehandling med massasje, triggerpunkts behandling med og uten nål eller med kinesotape. .