Skuldersmerter

Vondt i skulderen?

Vi anbefaler at du bestiller time hos en fysioterapeut eller osteopat. Sjekk hvem som er nærmest deg og ledig ved å trykke på knappen

Årsaker

Gjerne skriv punktliste hvis mulig, og evt utdyp i en tekst under

Det er mange årsaker til forskjellige typer skader og smerter i skuldrene. En av de største årsakene til man påfører seg skuldersmerter er at bruken og belastningsmengden er feil. Dette kan være at man for eksempel sitter på kontor i en ikke-optimal ergonomisk posisjon.

Det kan også skyldes at man bærer med skulderen i feil posisjon, eller at man bærer for mye eller trener feil eller for mye. Det viktigste i behandlingen er å finne årsaken til skulderplagene så fort som mulig, justere denne for forebygging av forverring/tilbakefall og samtidig lindre smertene som allerede er tilstede ved behandling hos en fysioterapeut, kiropraktor eller osteopat hos oss.

Type skuldersmerter

Gjerne skriv punktliste hvis mulig, og evt utdyp i en tekst under

Type 1

T fkldjs fkfldjs klfdjsklfj dskl

Type 2

fdjislfjd kljfkdls 

 

Behandling

Flere behandlingstyper? bør være underoverskrifter om hver type. Her bør det også stå noe om hvem jeg bør kontakte – fysio? osteopat? manuelterapeut?

Det er flere måter å behandle smerte på, men for å komme tilbake til dette med årsaksbehandling så vil det si at så fort som mulig så må man finne ut av årsaken til smertene slik at ikke pasienten får et tilbakefall i mellom hver behandling hos oss på Hopstock helse.

Smertebehandling

Smertebehandling på skulderen vil være å finne ut hvilke bevegelser som gjør vondt, justere denne og vise hvordan den gjøres riktig, for deretter å hjelpe muskulaturen som gjør at man ikke gjør bevegelsen riktig, forså å hjelpe denne muskelen å bevege seg fritt slik at ikke at den sender ut smerte.

Redusert bevegelighet

Hvis man har redusert bevegelighet vil vi gå inn med kinesiotape, redcord eller akupunkturnåler/triggerpunktbehandling ved behov og justere muskelen slik at den blir smertefri så fort som mulig for deretter å starte på behandlingen av skulderen.

 

Aktiviteter du kan gjøre hjemme/forebyggende tiltak