Skuldersmerter

Vondt i skulderen? 

Årsaker

Det er mange årsaker til forskjellige typer skader og smerter i skuldrene. En av de største årsakene til man påfører seg skuldersmerter er at bruken og belastningsmengden er feil. Dette kan være at man for eksempel sitter på kontor i en ikke-optimal ergonomisk posisjon.

Det kan også skyldes at man bærer med skulderen i feil posisjon, eller at man bærer for mye eller trener feil eller for mye. Det viktigste i behandlingen er å finne årsaken til skulderplagene så fort som mulig, justere denne for forebygging av forverring/tilbakefall og samtidig lindre smertene som allerede er tilstede ved behandling hos en fysioterapeut, kiropraktor eller osteopat hos oss.

Behandlinger

Det er flere måter å behandle smerte på, men for å komme tilbake til dette med årsaksbehandling så vil det si at så fort som mulig så må man finne ut av årsaken til smertene slik at ikke pasienten får et tilbakefall i mellom hver behandling hos oss på Hopstock helse.

Smertebehandling på skulderen vil være å finne ut hvilke bevegelser som gjør vondt, justere denne og vise hvordan den gjøres riktig, for deretter å hjelpe muskulaturen som gjør at man ikke gjør bevegelsen riktig, forså å hjelpe denne muskelen å bevege seg fritt slik at ikke at den sender ut smerte.

Hvis man har redusert bevegelighet vil vi gå inn med kinesiotape, redcord eller akupunkturnåler/triggerpunktbehandling ved behov og justere muskelen slik at den blir smertefri så fort som mulig for deretter å starte på behandlingen av skulderen.